Tarih: 01.07.2024 14:33

19 İlde "SİBERGÖZ-48" Operasyonu ile 65 Şüpheli Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, 19 ilde “Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği” suçlarına yönelik Jandarma tarafından düzenlenen “SİBERGÖZ-48” operasyonlarında hesaplarında toplam 11 milyar 400 milyon TL işlem hacmi bulunan 65 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
 
Bakanımız Sayın Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanlara göz açtırılmayacağını belirterek, Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerin 7 gün 24 saat görevlerinin başında olduğunu vurguladı.
 
Operasyonun Detayları

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıkları tarafından; Trabzon ve Aydın merkezli Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin, Sivas, İstanbul, Iğdır, Giresun, Kastamonu, Muğla, Van ve Zonguldak olmak üzere 19 ilde "SİBERGÖZ-48" operasyonları gerçekleştirildi.
 
Trabzon Operasyonu

Aydın Operasyonu

Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği Operasyonları

Operasyonlar sonucu çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartı ile soğuk kripto cüzdanı ele geçirildi.
 
Bakanımız Sayın Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmayı tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.
 

1️⃣9️⃣ ilde “Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği” suçlarına yönelik Jandarma tarafından düzenlenen “SİBERGÖZ-48” operasyonlarında hesaplarında 1️⃣1️⃣ Milyar 4️⃣0️⃣0️⃣ Milyon TL işlem hacmi bulunan 6️⃣5️⃣ şüpheli yakalandı❗️

Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli… pic.twitter.com/0Ot1YFoc9y

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) July 1, 2024

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —