Tarih: 20.09.2024 01:16

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Facebook Twitter Linked-in

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Arasında İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Eğitim, Araştırma Ve Danışmanlık Çalışmaları İçin İş Birliği Protokolü imzalandı.

İşbirliği Protokolü imza töreninde konuşan Bakan Işıkhan, “Çalışma hayatının kalitesini ve güvenliğini artırmak için her geçen gün daha çok çaba sarf ettiğimiz bir süreçte, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Bakanlığımız arasında imzalanacak bu işbirliği protokolü, çok önemli bir yere sahiptir. İş sağlığı ve güvenliği, sadece işyerlerinde çalışanların fiziksel güvenliğini sağlamakla kalmayan, aynı zamanda toplumun refahını ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerimizi destekleyen bir unsurdur. Bu işbirliği de, iş sağlığı ve güvenliği alanında bilimsel bilgi birikimini, deneyimleri ve yenilikçi yaklaşımları bir araya getirme gayretlerimizin önemli bir göstergesidir.” dedi.

‘İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Tüm Paydaşlarımızla Birlikte Hareket Etmeye Özen Gösteriyoruz’

Bakan Işıkhan, “Ülkemizde sağlıklı ve güvenli çalışma ortamlarının tesis edilmesi için her zaman istişare yollarını açık tutarak, eğitim, araştırma ve danışmanlık konuları başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte hareket etmeye özen gösteriyoruz. Bakanlığımız, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kamu kurumları ve üniversiteler gibi diyalog ortaklarımızla yürüttüğümüz işbirliği faaliyetleri, toplumumuzda sağlıklı bir çalışma kültürünün oluşmasında büyük bir yere sahiptir. Bu noktada, iş sağlığı ve güvenliği alanında yapılacak en büyük yatırımın, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetler olduğu aşikârdır. Bu bilinçle hareket eden Genel Müdürlüğümüz, bugüne kadar 22 üniversite ile imzalanan işbirliği protokolleri üzerinden üniversite öğrencilerimizde, iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını artıracak faaliyetler yürütmüş ve üniversiteler tarafından yapılan çalışmalara da destek olmuştur. Bu işbirliği, hem üniversiteye hem de Bakanlığımıza büyük katkılar sunacaktır.” Şeklinde konuştu.

‘İş Sağlığı ve Güvenliği, İnsan Hayatına Verilen Değerin En Somut Göstergesidir’

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki akademik birikimi ve araştırma kapasitesiyle sahada uygulanabilir çözümler geliştireceğini, bu alanda yetişen öğrencilere yeni ufuklar açacağını dile getiren Bakan Işıkhan, “Aynı zamanda, Bakanlığımızın sahada karşılaştığı zorlukların çözümüne yönelik akademik destek sağlayarak, uygulamalardaki etkinliği ve verimliliği artıracaktır. Son olarak, şunu belirtmek isterim ki: İş sağlığı ve güvenliği, insan hayatına verilen değerin en somut göstergesidir. Bu bilinçle, Bakanlık olarak her zaman, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamlarının oluşturulmasına yönelik her türlü çalışmanın ve işbirliğinin destekçisi olacağız. Bu işbirliği protokolümüzün, hepimize hayırlı olmasını diliyor, ülkemizin her köşesinde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün daha da yaygınlaşmasını temenni ediyorum.” dedi

 

 

 


Ankara,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —