Tarih: 03.07.2024 14:25

Narkoçelik-25 Operasyonlarında 45 İlde 320 Şüpheli Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, 45 ilde Emniyet ve Jandarma tarafından uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, "NARKOÇELİK-25" adı verilen bu operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve yakalanan suçlularla ilgili detaylı bilgi verdi.
 
Operasyonun Sonuçları:
Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın Açıklaması:
"Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek."
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri ve il jandarma komutanlıklarınca gerçekleştirilen operasyonlara 765 ekip ve 1.910 personel katıldı. Ayrıca 9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeği de operasyonlarda görev aldı.

İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Sivas, İzmir, Denizli, Konya, Şanlıurfa, Antalya, Malatya, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Kayseri, Burdur, Manisa, Batman, Çorum, Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, Düzce, Giresun, Kütahya, Osmaniye, Siirt, Yozgat, Eskişehir, Mardin, Muğla, Adıyaman, Bitlis, Bolu, Kırıkkale, Kilis, Hakkâri, Rize, Yalova, Ağrı ve Diyarbakır.
 
Bazı İllerde Ele Geçirilen Uyuşturucu Maddeler ve Yakalanan Zehir Tacirleri:
Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın Vurgusu:
"Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez."
 
Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi, jandarmamızı ve gümrük muhafaza ekiplerimizi tebrik ederek, Allah'ın onların ayağına taş değdirmemesi dileğinde bulundu ve milletimizin duasının onlarla olduğunu belirtti.
 

4️⃣5️⃣ İlde Emniyetimiz ve Jandarmamız tarafından Zehir Tacirlerinin Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmalatçılarına ve Sokak Satıcılarına yönelik düzenlenen “NARKOÇELİK-25” operasyonlarında;
5️⃣3️⃣8️⃣ Kg Uyuşturucu Madde,
2️⃣ Milyon 3️⃣0️⃣ Bin 5️⃣0️⃣0️⃣ adet kök kenevir ve kök… pic.twitter.com/4P56c3tGGB

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) July 3, 2024

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —