BAKAN URALOĞLU, TEKİRDAĞ’DA KAPAKLI KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI – HAYRABOLU ÇEVRE YOLU VE BARBAROS LİMANI BAĞLANTI YOLLARI TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ’Nİ GERÇEKLEŞTİRDİ
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:
“KAPAKLI KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI İLE ÇERKEZKÖY-SARAY YOLU ÜZERİNDEKİ KAPAKLI İLÇESİNİN TEKİRDAĞ’A, OTOYOLA VE ÇEVREDEKİ YOLLARA YÜKSEK STANDARTLI BAĞLANTISINI SAĞLADIK”
“HAYRABOLU ÇEVRE YOLU İLE İLÇE MERKEZİNDEKİ TRAFİK YOĞUNLUĞUNU RAHATLATTIK, ŞEHİR GEÇİŞİNİ SADECE 5 DAKİKAYA İNDİRDİK”
“6,5 KİLOMETRELİK BAĞLANTI YOLU İLE BARBAROS LİMANINDAN TEKİRDAĞ-MALKARA DEVLET YOLU’NA ULAŞIMI 3 DAKİKAYA DÜŞÜRDÜK”
“KINALI-MALKARA OTOYOLU İÇİN KOLLARI SIVADIK, YAKINDA ÇALIŞMALARA BAŞLAMAYI PLANLIYORUZ”
“SON 22 YILDA TEKİRDAĞ’IN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 75 MİLYAR 689 MİLYON LİRA YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tekirdağ’da Kapaklı Köprülü Kavşağı, Hayrabolu Çevre Yolu ve Barbaros Limanı Bağlantı Yolları’nın açılışında yaptığı konuşmada, Kapaklı Köprülü Kavşağı ile Çerkezköy-Saray Yolu üzerindeki Kapaklı ilçesinin Tekirdağ’a, otoyola ve çevredeki yollara yüksek standartlı bağlantısını sağladıklarını belirtti. Hayrabolu Çevre Yolu ile ilçe merkezinden geçen ağır vasıta ve transit trafiği çevre yoluna aktararak şehir geçişini 5 dakikaya indirdiklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, 6,5 kilometre uzunluğundaki Barbaros Limanı Bağlantı Yolu ile limandan Tekirdağ-Malkara Devlet Yolu’na ulaşımı 3 dakikaya düşürdüklerini bildirdi. Uraloğlu, devam eden Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi kapsamında; 127 kilometrelik Kınalı-Malkara kesimi için de çalışmaların yakında başlayacağını duyurdu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kapaklı Köprülü Kavşağı, Hayrabolu Çevre Yolu ve Barbaros Limanı Bağlantı Yolları’nın toplu açılışını gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu burada yaptığı açıklamada Trakya’nın güçlü karayolu altyapısı, limanları, demiryolu ve havayolu bağlantıları ile Avrupa’yı Asya’ya bağlayan köprü konumunda olduğunu vurguladı. Uraloğlu, Trakya’nın Marmara ve Karadeniz’e açılan kapısı olan Tekirdağ’ın Asya ve Avrupa arasındaki ticaret ve kültür alışverişlerinin yapıldığı yolların kavşak noktasında bulunmasıyla her dönem önemli bir ticaret ve kültür merkezi olduğunu belirterek, “Sanayisiyle, ekonomisiyle, endüstrisiyle gerçekten Trakya Bölgemizdeki en büyük il olarak, İstanbul ile birlikte ülkemizin ekonomisini canlandıran lokomotif şehirlerden biridir. Bu nitelikleriyle Tekirdağ her gün büyüyor, gelişiyor.” dedi.
“2022 Yılında 86 Kilometre Olan Bölünmüş Yol Uzunluğunu 409 Kilometreye Çıkardık”
Bakan Uraloğlu, Tekirdağ’ın büyüme hızına ve artan trafik yoğunluğuna bağlı olarak yeni projeler ürettiklerini ve dev yatırımları hayata geçirdiklerini söyleyerek, “Son 22 yılda Tekirdağ’ın ulaşım ve iletişim altyapısına 75 milyar 689 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. 2022 yılında 86 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 409 kilometreye, 246 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 586 kilometreye çıkardık. Tekirdağ’ı; İstanbul’a, Çanakkale’ye, Kırklareli’ye ve Edirne’ye bölünmüş yollarla bağladık. Bugün bir araya geldiğimiz Kapaklı Köprülü Kavşağımızla birlikte Hayrabolu Çevre Yolu ve Barbaros Limanı Bağlantı Yollarımızın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
“Çevreye Zarar Veren Araçların Karbon Emisyonunu 272 Ton Azaltarak Doğanın Korunmasına Katkı Sağlayacağız”
Bakan Uraloğlu, Kapaklı Köprülü Kavşağını, Çerkezköy – Saray Yolu üzerinde hayata geçirdiklerini belirterek, “Ana gövdesi bin 71 metre uzunluğunda olan kavşağımızın 234 metresini ard germeli köprü ile geçtik. Proje kapsamında ayrıca, bin 200 metrelik kavşak kollarını da inşa ettik. Kavşağımız ile birçok yolun kesişim noktasında bulunan Kapaklı ilçesinin Tekirdağ’a, otoyola ve çevredeki yollara yüksek standartlı bağlantısını sağladık. Projenin tamamlanmasıyla; 1. Cadde, Mithatpaşa Caddesi, Gaziosmanpaşa Caddesi, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray arasında kesintisiz karayolu ulaşımını tesis ettik. Ağır taşıt trafiğinin yoğun olduğu ve her gün 34 binden fazla aracın geçiş yaptığı D-567 Saray-Çerkezköy Devlet Yolu üzerindeki trafik yükünü rahatlattık. Güzergâh üzerinde trafik, can ve mal güvenliğini de arttırdık. Kapaklı Köprülü Kavşağımızın inşa edilmesiyle zamandan 279 milyon lira, akaryakıttan 3.7 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 282.7 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 272 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.
“Hayrabolu Çevre Yolumuz Kapsamında 341 Metre Uzunluğunda 4 Adet Köprü de Yer Alıyor”
Resmi açılışı yapılan Hayrabolu Çevre Yolu’nun Tekirdağ’daki hayvancılık ve tarım faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı Hayrabolu ilçesi açısından çok önemli bir altyapı yatırımı olduğunu kaydeden Uraloğlu, “BSK kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa ettiğimiz 9 kilometre uzunluğundaki Çevre Yolumuz kapsamında 341 metre uzunluğunda 4 adet köprü de yer alıyor. Projemiz ile ilçe merkezinden geçen ağır vasıta ve transit trafiğin çevre yoluna aktarılmasıyla hem bölge halkı hem de transit trafik için büyük kolaylıklar sağladık. İlçe merkezindeki trafik yoğunluğu rahatlattık; hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağladık. Bölünmüş yol konforuyla ulaşım imkânı sağlayan yolumuz sayesinde; Hayrabolu şehir geçişini sadece 5 dakikaya indirdik. Böylece çevre yolumuz ile zamandan 63,7 milyon lira, akaryakıttan 3,6 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 67,3 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 262 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.” şeklinde konuştu.
“Limandan Tekirdağ-Malkara Devlet Yolu’na Ulaşımı 3 Dakikaya Düşürdük”
Türkiye’nin en büyük transit limanı Barbaros Limanı için de toplam 6,5 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında bir bağlantı yolu inşa ettiklerini belirten Uraloğlu, “Proje kapsamında 877 metre köprü imalatı gerçekleştirdik. Proje ile Tekirdağ-Malkara Devlet Yolu’ndan Barbaros Limanı’na bölünmüş yol konforuyla erişim sağlayarak Limanın her geçen gün artan faaliyetlerinin hızlı ve verimli sürdürmesini sağladık. Ayrıca turistik bölge olan Kumbağ yerleşiminde özellikle yaz aylarında artan trafik yoğunluğunun önüne geçtik. Limandan Tekirdağ-Malkara Devlet Yolu’na ulaşımı 3 dakikaya düşürdük. Bu bağlantı yolumuz ile de zamandan 25,5 milyon lira, akaryakıttan 9,7 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 35,2 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 665 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Açılışını gerçekleştirdiğimiz tüm yollarımızın başta hayata geçtiği bölgeler olmak üzere tüm Tekirdağ ve ülkemiz adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.
“Kınalı-Malkara Kesimi İçin Kolları Sıvadık, Geçtiğimiz Günlerde Güney Kore’de Önemli Temaslarda Bulunduk”
Bakan Uraloğlu, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi kapsamında; 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de dahil olduğu Malkara-Çanakkale Otoyolu kesimini hizmete açtıklarını anımsatarak, “Şimdi, Kınalı-Malkara kesimi için kolları sıvadık. Geçtiğimiz günlerde Güney Kore’de önemli temaslarda bulunduk ve bu konuyu da masaya yatırdık. İstiyoruz ki 1915 Çanakkale Köprüsü'nün devamındaki 127 kilometrelik otoyolu da beraberce yapalım. Yakında çalışmalara başlamayı planlıyoruz.” diye konuştu.
“Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi İle Tekirdağ’ı İpek Demiryolu Güzergâhının Önemli Merkezlerinden Biri Haline Getiriyoruz”
Tekirdağ’ın demiryolu ağı altyapısını geliştirmek için de çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Tekirdağ il sınırları içerisinden geçen toplam 198 kilometrelik demiryolu hattının tamamını yeniledik ve modernize ettik. Tekirdağ Limanı'na getirilecek yüklerin, demiryolu ile buradan Edirne'ye, Edirne'den de Avrupa'ya taşınmasını sağlayacak 31 kilometre uzunluğundaki Tekirdağ-Muratlı arası 2. hat yapımı ve Tekirdağ-Muratlı Sinyalizasyon ve Elektrifikasyon Projesini tamamladık. Ayrıca ülkemizin, demiryollarında tam anlamıyla uluslararası bir köprü olmasını sağlayacak Halkalı-Kapıkule demiryolu projesine de devam ediyoruz. 44 kilometresi Tekirdağ’dan geçen 229 kilometre uzunluğundaki Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi ile Tekirdağ’ı İpek Demiryolu güzergâhının önemli merkezlerinden biri haline de getiriyoruz.” diye konuştu. Proje kapsamında Çerkezköy’de yeni yolcu istasyonu ve yeni yük istasyonları inşa ettiklerini ifade eden Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla; mevcut hat kapasitesini 4 kat arttıracaklarını belirterek Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresini 4 saatten 1.5 saate; yük taşıma süresini ise 6.5 saatten 2.5 saate düşüreceklerini kaydetti. Uraloğlu, “Hattın hizmete alınmasıyla birlikte gelişmeye başlayacak ticari hareketlilik bölge insanımızın ve ülkemiz ekonomisine, kalkınmasına ve gelişmesine büyük katkı sağlayacak.” dedi.
Bakanlık olarak Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nu rehber edinerek, Tekirdağ’ın ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak adımları atacaklarını belirten Bakan Uraloğlu, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyüme stratejisine uygun biçimde projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade etti.